+36 70 408 7326 info@karina-spanish.com

Ismerj meg minket!

Mindannyiunk lételeme a tudás átadása, a tanítás

 

 

Ez az, ami lázba hoz minket, ezért kelünk fel minden egyes nap széles mosollyal az arcunkon, tele motivációval. Trópusi lelkünk átszakítja a gátakat, hogy szabadon szárnyalhasson a beszéded, mint a pillangó.

A víziónk az, hogy egyre többen megismerjék ezt a csodálatos nyelvet és kultúrát, és mindenki könnyedén, élvezettel tanuljon spanyolul.

Tanáraink

Karina

Iskola igazgató, vizsgáztató

“Diplomás spanyol irodalom és nyelvtan tanár”

Karina Álvarez vagyok, az iskola vezetője. Venezuelából származom, de jelenleg Budapesten, Magyarországon élek. Hat éve tanulok magyarul, és beszélek kicsit angolul is. Ismerem a magyar kultúrát, lelket, így könnyen tudok segíteni Neked a tanulásban. Tisztában vagyok vele, hogy mikor miért követnek el a diákok hibákat, tudom mikor hova kell nyúlni, hogyan tudok segíteni. Az egyetemen a tanulási stratégiák tervezése volt a szakirányom, így már a kezdetektől a legnagyobb hatékonysággal tudlak Téged tanítani.

Kislány korom óta az oktatás vonzott a legjobban. Már az öcsémmel is iskolásat játszottunk állandóan. Szeretek jógát is oktatni, de amiben a legtöbb tapasztalatom van (20 év), az a az irodalom- és nyelvtanítás minden szinten és különböző módszerekkel. Imádok embereket tanítani, hogy kifejezhessék magukat az én anyanyelvemen. Kreatív és mindig megújuló módszereimet, valamint a saját magam által készített segédanyagokat használom óráimon, amit a tanuló érdeklődéséhez és igényeihez szabok személyre.

Tapasztalatok
 • Diplomás spanyol irodalom és nyelvtantanár vagyok
 • specialista spanyol pedagógiai stratégiák és tervezés területén
 • DELE A1-A2, B1-B2 vizsgáztató
 • kreativitás és költészet oktató voltam a venezuelai FUNDARTE alapítványnál
Részt vettem
 • Monte Ávila venezuelai kiadó versíró műhelyén 
 • nemzetközi költészeti találkozókon Venezuelában
 • budapesti Cervantes Intézet ELE tanárképző kurzusán
 • budapesti Spanyol Nagykövetség és a budapesti Cervantes Intézet által szervezett a „Spanyol mint idegen nyelv módszertana” IV. Nemzetközi Konferencián
 • az ELTE által szervezett első oktatási műhelyén
Egyéb tevékenységeim
 • Gathasta, Raja és Hatha jóga oktató (Yoga Alliance) 
 • holisztikus manuálterapeuta
 • Thai masszőr
 • védikus gyógyító
 • hastáncos
 • Vipassana meditátor

Sandra

Imádok utazni és vendégeket fogadni, más kultúrákat megismerni és különböző kultúrákból jövő embereket tanítani. Azt szeretem a legjobban, amikor látom, hogy a tanulóimnak kialakul az önbizalma, amikor spanyolul beszélnek, még akkor is, ha hibákat követnek el. Látni a fejlődésüket a legnagyobb öröm. 

Minden nyelvi szintű hallgató számára oktatok spanyolt. Külön öröm, amikor érdeklődnek a latin-amerikai és az európai országok turizmusa vagy a közigazgatás, könyvelés, politika és közgazdaságtan iránt.

Tudok Neked segíteni nyilvános beszédre való készülésben is.

Caracasból származom, Venezuelából, de jelenleg Castilla la Mancha-ban élek, Spanyolországban. Spanyolul, angolul és alap szinten katalánul beszélek.

Tanultam adminisztrációt, vendéglátást és turizmust a Caracasi Főiskolán, a venezuelai Számviteli Központban könyvelési tanulmányokat, valamint haladó szinten spanyol választékos és nyilvános beszédet.

A felnőttképzésben dolgozom tanárként, szálloda- és turisztikai, vállalatok igazgatási, számviteli és retorikai intézeteiben, valamint felsőoktatási intézményekben.

Szabadidőmben szeretek olvasni, énekelni, beszélni és filmeket nézni, spanyol, venezuelai és kolumbiai ételeket főzni. Ebben a témában több kurzust is végeztem.

Venezueláról

„Úgy gondolom, hogy minden országnak megvan a maga varázsa, olyan dolgok, amelyek egyedivé teszik.
Venezuela sem kivétel. Venezuelában születtem és nevelkedtem, de anyám és az ő családja kolumbiai – pontosabban Cartagena-ból származnak. Apám viszont Venezuela keleti részéből jött, Cumaná-ból. Én tehát kolombo-venezuelai vagyok. Középiskolában és az egyetemen a barátaim különböző nemzetiségűek voltak, így számunkra a multikulturalitás mindennapi. Nagyon kíváncsiak vagyunk más kultúrákra.

Ami az éghajlatot illeti, azt lehet mondani, hogy Venezuela olyan, mintha az egész kontinens lekicsinyített mása lenne, mert mindenféle időjárással, növény- és állatvilágával rendelkezik.

Szeretjük országunkat, nagyon optimisták vagyunk. Nagyra értékeljük a szabadidőnket és a csodálatos helyeket, ahova hétvégente bármikor elmehetünk barátainkkal vagy családunkkal. A venezuelaiak mindig mosolyognak: ha a dolgok rosszul alakulnak, akkor gúnyolódunk magunkon és továbblépünk.

Szeretném, ha a hallgatóimnak én lehetnék a példa, hogy az ember nehéz helyzetben is változást tud hozni, miközben megtartja a pozitív hozzáállását, és közben még az életet is élvezni tudja. Azt hiszem ezt őseinktől, az amerikai őslakosoktól, továbbá az afrikai őseinktől és természetesen a spanyoloktól is örököltük. Ez a keveredés tesz minket érdekessé.”

Karina Álvarez

Venezuela képekben

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Kérlek, add meg az adataidat és írj nekünk üzenetet!

Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Pipáld ki a fenti mezőt, ha szeretnéd, hogy a jövőben küldjünk Neked hasznos tartalmakat, érdekességeket és értékes információkat!

A gombra kattintással elfogadod az Adatkezelési Tájékoztatónkat.